Oolong thee

Misschien een soort thee waar je nog nooit van gehoord hebt, maar zeker de moeite waard is Oolong thee.

 

Maar wat drink je eigenlijk?

 

Om Oolong thee in een categorie te kunnen plaatsen, moet je denken aan een thee tussen groene thee en zwarte thee.
Waar groene thee in zijn geheel niet is gefermenteerd en zwarte thee geheel is gefermenteerd, is dit bij Oolong thee tussen de 10 en 75%.

 

De oorsprong van Oolong thee ligt in China. Maar tweehonderd jaar geleden is het ook meegenomen naar Taiwan.
De beste kwaliteit Oolong thee komt uit Taiwan.
Leuk detail is dat in China wedstrijden worden gehouden voor de lekkerste en beste Oolong thee. Dit is te vergelijken met wijnproeverijen in de Westerse cultuur.

 

Mocht je nou houden van groene thee, maar ook van zwarte thee, dan is het misschien een idee om een keer een fijne Oolong thee te proberen.
Lichte Oolong thee kenmerkt zich door een wat frissere citrussmaak en de donkere Oolong thee heeft kenmerken van abrikozen of perzik.

 

De bereiding van de thee is het beste bij een temperatuur rond de 90 graden Celsius.
Let erop dat de tijd om de thee te laten trekken, persoonlijk kan zijn.
Neigt jouw voorkeur naar groene thee, ga dan voor 2-3 minuten. Mocht zwarte thee meer jouw favoriet zijn, neem dan rond de 5 minuten in acht.

 

Geheel naar eigen smaak maak je hierboven je keuze.

 

Voor vragen of toelichting, mag je altijd even mailen.
Mocht je iets missen wat je graag wilt hebben, stuur ook even een bericht.