Groene thee

Groene thee

Waar in China, Japan, Afghanistan en Pakistan groene thee al lang een veel gedronken thee is, heeft het in het Westen de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen.

 

Maar wat drink je eigenlijk?

Groene thee wordt na de oogst zo snel mogelijk geconserveerd om oxidatie (contact met zuurstof) tegen te gaan.

Dit kan op 2 verschillende manieren: roosteren (in de oven of roerbakken) of stomen.

Het eerste geeft een zoete, bitterzoete, nootachtige, bloemerige en fruitige smaak.

De tweede een meer groene groenten en nootachtige smaak.

 

Groene thee komt het best tot zijn recht wanneer het bereid wordt met water met een temperatuur van 70° C – 80° C. In basis bereid je geroosterde groene thee met 80° C en gestoomde groene theesoorten met 70° C.

 

Geheel naar eigen smaak maak je hierboven je keuze.

 

Voor vragen of toelichting, mag je altijd even mailen.

Mocht je iets missen wat je graag wilt hebben, stuur ook even een bericht.