Zwarte thee

Deze theesoort is in Nederland nog steeds de meest gedronken soort. 

Van oudsher is dat omdat deze manier van bewerken zorgt dat de thee jaren bewaard kan worden. In de tijd dat alles per schip uit het oosten kwam, is dit natuurlijk goed te verklaren.

 

Maar wat drink je eigenlijk?

 

Zwarte thee wordt na de oogst eerst geblanceerd, door er lucht over te blazen.

Dan kunnen er twee bewerkingen plaats vinden.

 

De eerste is dat er mindere kwaliteit thee wordt geselecteerd en machinaal wordt verwerkt. 

Deze gebruikt men in theezakjes.

Voor het gemak, mag je deze vergeten.

 

De tweede variant, die hier van toepassing is, gaat via handverwerking en bevat hogere kwaliteit thee.

Enkel deze thee verkopen wij.

 

Na de selectie wordt de thee volledig geoxideerd, wat de karakteristieke zwarte kleur geeft.

De graad van oxidatie bepaalt de kwaliteit.

Vervolgens worden de bladeren gedroogd om het proces te stoppen.

Ten slotte wordt de thee geselecteerd in klassen van grootte. Dit gebeurt door middel van zeven.

De thee is nu klaar voor het verpakken, transport en consumptie.

 

Zwarte thee kan het beste op een temperatuur tussen de 80° C – 90° C water bereid worden. 

 

Geheel naar eigen smaak maak je hierboven je keuze.

 

Voor vragen of toelichting, mag je altijd even mailen.

Mocht je iets missen wat je graag wilt hebben, stuur ook even een bericht.