Bereiding Matcha Hana Premium
Voor het gebruik wordt matcha vaak door een zeef gehaald om de brokjes te verpulveren.
Met een houten spatel duw je de thee door de zeef, maar ook een kleine, zachte steen kan boven op de zeef geplaatst worden om er vervolgens zachtjes mee te schudden.
Ongeveer twee tot vier gram matcha wordt door middel van een bamboe lepel of 1 theelepel met 60-80ml warm water (70−85 °C) vermengd.
Zorg dat het water niet kookt aangezien dit de smaak van de matcha negatief beïnvloedt.
Daarna maak je in een zig-zag beweging met de matchaklopper, in een traditionele Japanse chawan kom, de matcha kloppen zodat er luchtbubbels vrij komen.
Er mogen geen brokjes meer in de vloeistof overblijven en er mag geen thee vastkoeken aan de zijkanten van de bowl.
Usucha of dunne thee, wordt meestal bereid met 1,75 gram matcha en 75 ml warm water.
Dit kan opgeschuimd worden of niet. Dit is naar eigen wens.